Fettförbränning

Många har mål med sin träning och de vill ofta uppnå en fettförbränning, vilket inte är helt överraskande. Fettförbränning finns det många sätt att uppnå och effektivisera genom att använda olika kosttillskott. Det finns allt från tabletter till drycker att ta före, innan och efter träningen (styrketräning eller motionering) som kan optimera resultat genom att tillföra vissa ämnen och hormoner som kan behövas för att kroppen ska kunna förbränna fett.

En av de produkter för fettförbränning som finns är en antioxidant vid namn ”Alfa lipoic acid” som hjälper kroppen att bygga en fettfri muskelmassa. Det är dokumenterat att syran helt enkelt ökar fettförbränningen och gör att helt enkelt kroppen får det resultat som man önskar av träningen, oavsett om det är motions- eller styrketräning. Ett annat kosttillskott som är känt för sina fettförbrännande egenskaper är CLA som bland annat förbränner underhudsfett men även det fett som är ”fulast” på kroppen och som sitter i buken. Det som CLA också gör är att de minskar upptagningen av fett ur maten, något som gör att det istället går med avföringen ut ur kroppen.

Det finns många andra ämnen som finns i vissa produkter på den svenska marknaden av kosttillskott. Bland annat brukar man använda grönt te i vissa produkter då det finns studier som faktiskt visar på att grönt te stimulerar fettförbränningen och faktiskt kan hjälpa då man vill få bort överflödigt fett på kroppen. Ett annat ämne som kan sitta i produkter för kosttillskott som kan optimera fettförbränningen är bland annat tyrosin, en aminosyra som ökar ämnesomsättningen och därmed också får igång fettförbränningen i kroppen på ett helt nytt sätt. I kosttillskott för fettförbränning kan det finnas många olika ämnen men de kommer alla från naturliga källor så som bark, växter, aminosyror, frukter eller andra källor. Det finns olika typer av tillskott, med vitaminer eller proteiner.

Fettförbränning uppnår man bäst om man följer de instruktioner som medföljer vissa kosttillskott vilket oftast är att man ska ta kosttillskottet före, under eller efter träningen. Alternativt kan det också vara så att man ska ta ett kosttillskott löpande eller till och med regelbundet på morgon och kväll för att hålla nivåerna lika höga. Produkter för fettförbränning finns hos de flesta återförsäljare av kosttillskott på den svenska marknaden och om man ser till att köpa det på nätet så kan man också jämföra mellan olika återförsäljare för att se vem som säljer till lägst priser.

När man söker efter kosttillskott som ska hjälpa till med fettförbränningen så bör man också se till så att man väljer rätt produkt av de många som finns. Vissa kosttillskott förutsätter att du tränar hård styrketräning, vilket du kanske inte gör. Genom att köpa ett kosttillskott för fettförbränning som passar den träningstypen man är så kan man på bästa sätt optimera de resultat man vill få ut av att träna. Vad man också kan göra innan man köper en produkt är att se vad andra skrivit om produkter för att se så att andra fått de resultat som du eftersträvar och har som mål med träningen samt intaget av kosttillskott.