Långcykling, Nynäshamn – Solna

Idag gjorde jag något läskigt, jag tog cykeln till Sundbyberg och klev på ett sånt där pendeltåg. För er som precis som jag tycker det här låter ganska exotiskt så är det en sorts eldrivna vagnar som går på en sorts väg, fast av järn på järnhjul, och till skillnad från riktiga fordon så kan dom inte svänga och bara köra på dom här speciella ”J ä r n v ä g a r n a”…

Tydligen är det ganska vanligt att folk använder sig av dem för att ta sig till och från sina arbetsplatser till exempel… Till höger är en bild som visar hur dom kan se ut…

När jag väl kommit över skräcken och lastat på cykeln så gick det faktiskt ganska bra… :-)

Men skämt åsido, jag åker inte med SL så ofta som de som känner mig säkert vet, men idag bar det i alla fall iväg till Nynäshamn tillsammans med en kompis för att vi sen skulle cykla hem därifrån. Hans mamma bor där och han hade cyklat dit tidigare i veckan, men inte orkat cykla hem samma dag så passade ju bra med en liten tur idag.

Det var ganska bra väder för att cykla, lite mulet när vi kom iväg och inte alltför varmt, sen blev det lite sol till och från men fortfarande ganska lagom.

Inte för att det hjälpte så mycket, det är fortfarande något jag gör fel med vätska och näring när jag är ute lite längre tider som idag. De första tre timmarna kändes riktigt bra, men sen började huvudvärken smyga sig på mig, men inte alls lika mycket som när jag var ute och cykelcampade i 30 graders värme runt midsommar. Fast det berodde nog snarare på att det var mindre varmt idag, än att jag gjorde något bättre.

Men fick i mig två flaskor vatten, 1,5 liter de första tre timmarna vilket kanske var lite för lite. Åt lite salta nötter för energi och salt, och så en 0,5 liters cola efter tre timmar och sen en flaska vatten till den sista timmen. Något stämde i alla fall inte helt, men börjar känna mig ganska normal nu i alla fall.

3h39 minuter effektiv tid enligt min kompis cykeldator, 4h17min och 65,8km enligt min Runkeeper så lite sådär lagom långsamt men ändå definitivt en bra runda!