Lite cykel och ny pump

Idag hade jag bestämt mig för att ta en lite längre tur med cykeln men vaknade vid tio och var lite trögstartad så när jag väl kände mig redo så hade klockan hunnit bli halv ett.

Och då uppenbarade sig motgång nummer två, och det var att min cykelpump hade lagt av. Munstycket ville helt enkelt sluta täck mot ventilen, någon gummipackning som hade lagt av efter 8-9 år eller hur gammal den nu var. Och var hittar men en gummipackning till en så gammal pump även om det var en super deluxe variant? Ne, det gör man inte…

Så det var att hoppa in i bilen och bege sig till Cykloteket för lite inköp… Och konstigt nog, de hade en cykelpump… :-) Och likaså, det var inte den billigaste i deras sortiment som jag fastnade för… Jag menar, det här är viktiga saker! Så dagens inköp blev en en ”Lezyne Alloy Floor Drive Pump”. :-)

Och det jag fastnade för var att den inte hade någon gummipackning som skulle klämmas fast över ventilen, utan ett munstycke som skruvas på istället.

Inget som kan torka sönder eller slitas, och helt lufttätt. Och vilken pump, trodde inte man kunde bli glad av att pumpa en cykel, men när man ser att trycket går upp med 0,2-0,3 bar per pumptag kunde jag inte annat än le. (Men så är jag ganska konstig ibland också…)

Men efter de här utsvävningarna i Stockholms cykelaffärer så var jag hungrig, så började laga mat istället för att cykla.

Och sen skulle jag bara.

Men kvart över sju så gav jag mig ut i alla fall men tyckte det kändes lite svalt på balkongen så hade tagit på mig både vinbyxor och jacka och det var väl inte helt genomtänkt så när jag kom till Hagaparken var jag genomsvettig. Jackan gick ju att ta av sig, men kände inte riktigt för att ta av mig byxorna också. Vet inte om världen varit redo för det. :-) Men mest för att jag inte hade någonstans att ha dom…

Så svettades och cyklade på men blev ingen vidare runda, knappt 12 km och inget vidare tempo heller för höll på att fippla med telefonen… Sen testade jag också att inte hålla koll på pulsen så jag körde inte på mina vanliga max 133 bpm och det var nog lika bra det, för då hade jag nog varit ute och cyklat fortfarande. Känns som att konditionen har försämrats en del, men som jag konstaterat förut är ju inte det konstigt med tanke på att jag tagit det lite väl lugnt ett tag.

Däremot var det ganska skönt att köra på med högre puls, fick en behaglig trötthet i kroppen efteråt! Och den känslan avspeglades även på träningseffekten, normalt sett när jag kör ett pass på MAF puls brukar jag få en träningseffekt på 2,8 – 3,4 beroende på hur mycket jag legat över 133… Idag blev det en 4,2a vilket är rejält mycket högre  Även snittpulsen låg på 142 mot kanske 128-130 som är normalt för ett MAF pass så visst var det skillnad, men som sagt, skön känsla i kroppen nu!