Löpning med nya skorna (Terra Plana Ultra)

Efter en hel del dividerande med mig själv så lyckades jag för första gången på alldeles för länga ta mig ut i löpspåret idag och på det stora hela var det nog ganska bra. Blev lite chockad bara, tittade lite som hastigast på termometern när jag fick stack iväg och tyckte den visade 23 grader så fattade inte riktigt varför jag svettades som en gris och knappt kunde springa för att pulsen stack iväg hela tiden.

När jag kom tillbaka till bilen efteråt för att åka hem så visade den 30 grader så hade nog varit 28 grader på termometern hemma, och dessutom strax över 70% luftfuktighet. Inte riktigt mitt favoritväder.

Passade även på att löp inviga mina Terra Plana Ultra idag, dock med ett par tunna tåstrumpor och inte barfota som när jag var ute och gick med dom (och fick skavsår). Första intrycket var att dom var riktigt sköna och framförallt kändes de extremt lätta, och 114 gram per sko är ju inte mycket. Tyckte även att skorna gav en bra känsla mot marken där jag fick en bra feedback från underlaget. Tror att den låga vikten gjorde att det blev ett lite annorlunda steg där jag faktiskt helt naturligt sprang på framfoten men samtidigt så var det så pass länge sen jag sprang överhuvudtaget så ska inte uttala mig.

Negativt var dock den öppna nätkonstruktionen gjorde att det kom in småstenar i skorna så kommer nog inte använda dom i skogen igen, däremot att springa på asfalt eller bara gå runt i dom tror jag skulle funka riktigt bra! Får helt enkelt uttala mig om det efter att jag provat det med.

Ungefär tre varv på 2,5km spåret blev det, fast genade lite och sprang inte hela sista varvet för magen började kännas lite bubblig så blev 5,99km.