Med Petra Marklund på båten

Var 2,5 år sedan. Vi hade engagerat September AkA Petra Marklund som motor för ett insamlingsprojekt på Relationsbåten. Det här var innan hon blev Petra. Den tonsäkra kvinna som nu leder Allsång på Skansen. 

Som projektledare blev det min roll att guida henne. Minns att jag som aldrig blir nervös för en gångs skull tog ett djupare andetag innan jag hälsade välkommen. I mina ögon var hon en världsstjärna, dessutom hade hon fått sitt folkliga genombrott i ”Så ska det låta”. Hur skulle hon vara privat, en diva?

Fast det var hon inte. Petra Marklund visade sig vara en underbar person. Glad, ödmjuk och smart. Dessutom toktränade hon det mesta. Vi satt bredvid varandra under middagen och snackade träning och livet i universum. Sedan drack vi varsin drink i baren och dansade. Japp, för mig var det givetvis en oerhört minnesvärd kväll.

Insamlingen då. Ja, dagen efter drog vi in……

Läs mer på UNT